Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΚΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΑΛΟΥ ΜΕ ΜΕΣΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟ ΝΑΞΟΥ
ΛΑΚΩΝΙΚΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΑΛΟΥ
ΜΕ ΜΕΣΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

Σεβαστέ Παπά Μιχάλη, αγαπητοί γονείς, διδάσκαλοι, μαθητές, κύριε Βρούτση από την αντιπολίτευση (που μόλις σας διέκρινα)

Ευχαριστούμε που με την παρουσία σας, μας τιμάτε στη σημερινή μας γιορτή, αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου και την Επανάσταση του 1821.

Ξεχωριστά ευχαριστώ τους δασκάλους καθώς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Απειράνθου, που μόχθησαν για να στήσουν και να παρουσιάσουν τη σημερινή Εορτή.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο δάσκαλο μας με τον ουσιαστικό και περιεκτικό Πανηγυρικό του λόγο!!!
Επίσης ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θερμά τη Δημοτική Αρχή, που για άλλη μια φορά πρόσφερε δια μέσου της Κοινότητας τα γλυκίσματα της σημερινής εκδήλωσης. Το δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά των αναψυκτικών, που και τα ακούραστα μέλη του φροντίζουν για την τέλεια εξυπηρέτηση όλων των παρευρισκόμενων στη γιορτή μας!
Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές, τους ήρωες του 21 που, χωρίς να διαθέτουν καν τα στοιχειώδη μέσα, τόλμησαν να τα βάλουν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι και να έχουμε μια ανεξάρτητη πατρίδα.
Στεκόμαστε όλοι ευλαβείς προσκυνητές, και υψώνουμε με ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους ήρωες μας!
Δεν θέλω να σας κουράσω.
Σήμερα σε μια εποχή δύσκολη που οι ΣΕΙΡΗΝΕΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ πολιορκούν την εθνική μας συνείδηση, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ! Η νεότερη γενιά, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ καλύτερη από την προηγούμενη!
ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ – ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ – ΑΡΧΕΣ!
ΈNTIMOI, AΛΗΘΙΝΟΙ, ΓΝΗΣΙΟΙ!
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ!!!
Το ΡΑΣΟ ήταν εκείνο που ΠΥΡΩΝΕ τις ΚΑΡΔΙΕΣ αλλά και τα ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
400 ΧΡΟΝΙΑ κάτω από το ΠΕΛΜΑ του ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ.
ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; Γιατί υπήρχε ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!!
Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία υπήρχαν δύο Λαοί οι Έλληνες κι οι Τούρκοι. Παρέμειναν «Άμικτα ώσπερ το ύδωρ και το έλαιον» (Δεν είναι δικά μου λόγια παρά του Παπαρηγόπουλου)
Για να καταλάβετε σας βάζω το παράδειγμα με το ποτήρι… το ΚΑΝΤΗΛΙ! Βάζουμε πρώτα το νερό, μετά το λάδι, στην αρχή ανακατεύονται, αλλά μετά ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ!
Αυτή η διαχωριστική γραμμή είναι η Πίστη μας!
ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας η εκκλησία επέζησε! Κι έτσι ΣΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
Η εκκλησία άνοιξε τα φτερά της και με το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΒΙΟ ΤΗΣ σκέπασε και προστάτεψε τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!
Πρέπει οι ξένοι να έρθουν στην ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΛΑΟ! Να δουν αυτός ο λαός πως θρησκεύεται! Ευχάριστα-δυσάρεστα μέσα στην εκκλησία! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ! Δείτε τον!
Πρώτος σέρνει το χορό; Και χορεύει με τον λαό!!!!
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ! ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΤΟΥ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ; Στους Δυτικούς; ου οι κληρικοί τους είναι γόνοι αριστοκρατικών οικογενειών! Ενώ αντίθετα ο δικός μας παππάς είναι σπλάχνο του Λαού μας!
Μην παρασύρεστε με ξένα πράγματα που συμβαίνουν σε άλλους λαούς. Το κουστούμι που είναι ραμμένο για άλλο λαό, μπορεί σε μας να μην ταιριάζει!
O EΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΑΙ…! ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ!
ΔΥΝΑΜΗ λοιπόν και ΠΙΣΤΗ για τους ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ που έρχονται!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
Ακολούθησε η βράβευση του σημαιοφόρου και των παραστατών της σημαίας, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Απειράνθου!
Το δώρο ήταν ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ, χειροποίητος – σφυρίλατος από μπρούτζο! Όπου ο Πρόεδρος δίνοντας το στίγμα του, με νόημα, είπε:

Το βραβείο είναι συμβολικό κι επίκαιρο! Όπως ο ήλιος της Βεργίνας φωτίζει στους αιώνες, έτσι κι εσείς παιδιά μου να φωτίζετε και να ξεχωρίζετε στις παρέες σας, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην ανθρωπότητα! Κι από την άλλη να ξέρουν οι πάντες: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ και πάντα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.
Ενώ για τους υπόλοιπους μαθητές το δώρο μου πάλι είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ! Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, σε ξύλινο χειροποίητο μαγνητάκι. Λέγοντας: Ο πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ, ο διάκονος της Εκκλησίας μέσα στο χώρο της πολιτικής! Με βαθιά πίστη στο Θεό, που δεν ήταν επιφανειακή, αλλά ήταν ένα βίωμα εσωτερικό !!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δημοσίευση σχολίου