Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Πολιτ. Παρ. "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" - Ζητάμε, επιτέλους, έναν ουσιαστικό διάλογο για την Παιδεία!

Ζητάμε, επιτέλους, έναν ουσιαστικό διάλογο για την Παιδεία!

04 Φεβ 2016

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την “συμμόρφωση” της χώρας μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι προφανές όταν μιλά κανείς για την οικονομία ή την εξωτερική πολιτική αλλά δεν έχει δοθεί η ανάλογη προσοχή στην επιρροή που ασκείται στον τομέα της Παιδείας. Παρά λοιπόν όλες τις διαβεβαιώσεις της για το αντίθετο, η Ε.Ε. επηρεάζει καθοριστικά την Παιδεία μας. Είναι φανερό πως κατευθύνει τον επαγγελματικό προσανατολισμό στην χώρα μας σύμφωνα με τις δικές της προτεραιότητες αδιαφορώντας για τις ανάγκες μας. Είναι φανερό ακόμη πως επιχειρεί να ρυθμίσει την ταυτότητα των Ελλήνων μέσω της Παιδείας, μετατρέποντας την από βαθιά θρησκευόμενη σε ένα μείγμα θρησκειών, πολιτισμών και φιλοσοφιών.
Τι είδους πολίτες επιχειρεί να διαμορφώσει η Ε.Ε.; Όσα προωθεί μας εκφράζουν; Θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα μας; Μας συμφέρουν τελικά;
Από την άλλη μεριά, στο εσωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση πραγματοποιεί «Εθνικό διάλογο για την Παιδεία», ο οποίος συζητείται έντονα τον τελευταίο καιρό. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα «Νέο Σχολείο», ένα «Νέο Πανεπιστήμιο».
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................
Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» [http://www.koinwnia.com] την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 21:00
Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε θέτοντας ερωτήματα ώστε να συμβάλλουμε από κοινού στην διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου για την Παιδεία.

Για να διαβάσετε αυτά που παραλείπονται πηγαίνετε στην παρακάτω ιστοσελίδα:
Δημοσίευση σχολίου